در مقاله های پیشین وبلاگ مشکات وب تلاش کردیم، به سؤالات متفاوتی که معمولاً از یک طراح وب میشود بپردازیم و به آنها پاسخ دهیم. برای مثال این که ساخت سایت چه قدر هزینه دارد و کدام زبان برنامه نویسی بهتر است. همچنین در مقالاتی مفصل به ضرورت طراحی سایت برای کسبوکارها (چه خرد و چه کلان) توضیح دادیم. در این مقاله از وبلاگ مشکات وب به چند پرسش مهم و متداول خواهیم پرداخت که هر طراح وب در پروژههای گوناگون بارها و بارها با آن مواجه میشود. همچنین تلاش میکنیم به زبانی ساده، غیرتخصصی و همهفهم پاسخ آنها را نیز بگوییم. خواندن این مقاله به هر طراح وب که تازه وارد بازار کار شده است و یا کسانی که میخواهند برای طراحی وب سایت خود تصمیم بگیرند و کسب اطلاع کنند، ضروری است.
متداولترین سؤالات از یک طراح وب دربارهی طراحی سایت
طی مدت فعالیتمان این سؤالات دربارهی طراحی سایت بیش از دیگر سؤالها از تیم طراح وب ما پرسیده شده است. این سؤالات طیف وسیعی را در بر میگیرند؛ از سؤال دربارهی امور فنی و جزئیات تا چگونگی مدیریت پروژه و تجربیات سابق طراح وب اجراءکنندهی پروژه. گرچه تعداد این سؤالات به آنچه در ادامه میخوانید محدود نمیشود ولی ۱۰ مورد از مهمترینها را در بر دارد.
۱. طبیعی است که هیچ سفارشدهندهای دوست ندارد با یک طراح وب تازهکار و بدون تجربه کار کند. این نگرانی باعث میشود که مشتریان در اولین برخورد از شما بپرسند که به عنوان یک طراح وب چه قدر تجربه دارید؟ در چنین مواردی جزئیات مربوط به تحصیلات، گواهینامهی دورههای مختلفی که گذراندهاید،جوایز و افتخاراتی که داشتهاید و وب سایت های طراحی شده در پروژههای پیشین را ارائه دهید. اگر به عنوان یک طراح وب تخصصهای ویژهتری نیز دارید، مثلاً مهارت در طراحی سایت واکنش گرا (responsive) آن را برجسته کنید.
۲. اولین سؤال که پس از بسته شدن قرارداد از طراح وب پرسیده میشود این است که در طراحی سایت باید چه هدفی را دنبال کنیم؟ پاسخ هر طراح وب به این سؤال این است که نسبت به شرایط، بودجه و امکانات شما متفاوت است. برای مثال اگر یک وب سایت فروش طراحی میکنید بالا بردن فروش اولین و مهمترین هدفی است که باید دنبال کنید، یا وب سایتی که برای یک همایش طراحی میشود باید اطلاعات همایش را به طور کامل و دقیق به مخاطب منتقل کند.
۳. سومین سؤالی که احتمالاً یک طراح وب به کرات آن را خواهد شنید این است؛ چه قدر طول میکشد تا وب سایت من آماده و راهاندازی شود؟ برای پیشگیری از نگرانیها در این باره به روشنی دربارهی پیچیدگی پروژه، تعداد صفحات و محتوای آنها توضیح دهید. با توجه به تجربیات پیشین خود یک بازهی زمانی تخمینی به سفارشدهنده اعلام کنید. همچنین تأکید کنید که با وجود این تخمین به دلایل شرایط خاص و پیشبینی نشده ممکن است طراحی سایت بیشتر طول بکشد.
۴. سؤال متداول بعدی از یک طراح وب دربارهی روندی است که او برای طراحی سایت طی میکند. سفارشدهندگان با وجود آن که از نظر فنی اطلاعات چندانی ندارند، اما نگران هستند و میخواهند دربارهی مسیری که طراح وب برای ساخت سایتشان میپیماید، مطلع باشند. سعی کنید با زبانی ساده و بدون استفاده از لغات و اصطلاحات انگلیسی مسیر طراحی وب سایت را قدم به قدم توضیح دهید. همچنین برای کم شدن نگرانی و جلب اعتماد بیشتر به آنان اطمینان دهید در این روند همواره با آنها در تعامل خواهید بود و تغییر بدون مشورت آنها اعمال نمیشود.
۵. بهینه شدن وب سایت برای موتورهای جستوجو (SEO; Search Engine Optimization) امروزه آن قدر دارای اهمیت است، که جای تعجب نیست از شما به عنوان یک طراح وب در این باره سؤال کنند و درخواست داشته باشند. شما میتوانید دربارهی مفاهیم مهم و پایهای مثل متا تگ و بهینه سازی عناوین صفحات را توضیح دهید و بگویید برای این کار باید از یک متخصص سئو کمک بگیرند تا نتایج دلخواه کسب کنند.
همچنین در مشکات مگ بخوانید
سئو داخلی چیست ؟
۶. یکی دیگر از سؤالهایی که معمولاً از یک طراح وب میشود این است که آیا وب سایتی که شما طراحی کردهاید در برابر تهدیدهای سایبری امنیت کافی دارد و چگونه میخواهید این امنیت را تأمین کنید؟ این یکی از طبیعیترین نگرانیهای مشتریان است. برای پاسخ به این سؤال توضیح دهید که از بهترین شیوههای موجود برای محافظت از وب سایت در برابر تهدیدات رایجی مانند بدافزارها استفاده میکنید. برای اطمینان خاطر بیشتر مشتری، دانش خود را دربارهی روشهای کدنویسی ایمن، گواهینامههای SSL، پشتیبان گیری منظم و نظارت مستمر امنیتی بیان کنید.
۷. ممکن است مشتری از شما به عنوان طراح وب بخواهد که نمونه کارهای قبلی خود را ارائه دهید. برآورده شدن این خواسته از دو جهت برای مشتری اهمیت دارد؛ اول این که او را مطمئن میکند که از یک طراح وب حرفهای و باسابقه برای طراحی وب سایتش کمک گرفته است و دوم آن که میتواند به مشتری ایدههایی برای پروژهی طراحی وب سایت خودش بدهد. اگر برای کارتان وب سایت طراحی کردهاید، از نظرات و بازخوردهای مثبتی که از مشتریان پیشین دریافت کردهاید در سایتتان استفاده کنید.
۸. یکی از کلیدیترین مراحل راهاندازی وب سایت پس از پایان طراحی آن، به روز رسانی است. به همین دلیل احتمالاً از شما که طراح وب سایتشان هستید خواهند پرسید كه آیا ممکن است این به روز رسانی ها را خودشان انجام دهند. این موضوع بیشتر از آن جهت اهمیت دارد که از هزینههای احتمالی و همچنین دردسرهای احتمالی میکاهد. برای مشتریان خود توضیح دهید میتوانید وب سایت CMS طراحی کنید که به آنها امکان میدهد خودشان، بدون نیاز به کمک طراح وب آن را به روز رسانی و مدیریت کنند. همچنین میتوانید به انتخابهای معمول و محبوب دیگر مانند وردپرس نیز اشاره کنید.
۹. نقش شبکههای اجتماعی در رونق گرفتن هیچ کسبوکاری قابل انکار نیست. به همین دلیل مشتریان زیادی از طراح وب خود میپرسند که آیا میشود دسترسی به شبکههای اجتماعی از وب سایت ممکن شود؟ این کار به مشتریان شما به عنوان صاحبان کسبوکار کمک میکند تا از قدرت پلتفرم هایی مانند فیسبوک، توییتر و اینستاگرام استفاده کنند. برای مشتریانتان شرح دهید که میتوانید دکمههای اشتراکگذاری رسانههای اجتماعی، فیدها و … را در سایت جاگذاری کنید و محتوا را برای اشتراکگذاری اجتماعی بهینه کنید.
۱۰. «چگونه مطمئن شوم که کاربران وب سایت من را میپسندند؟» این سؤال و سؤالات مشابه آن نیز بسیار زیاد از یک طراح وب میشود. در واقع مشتریان شما بدون آن که بدانند تجربه کاربری (UX; User Experience) چیست از طراح وب خود در این باره توضیح میخواهند. به شکلی ساده از نکات مهم در UX سایت بگویید. برای مثال توضیح دهید که اگر مخاطب را به درستی بشناسند، برای او محتوای مناسب تولید کنند، سایت را ساده و دور از پیچیدگی نگه دارند و … میتوانند از UX سایت خود مطمئن باشند.
اگر شما هم یک طراح وب هستید در کامنت ها از پرتکرارترین سؤالهایی که مشتریان مطرح میکنند برای ما بنویسید و اگر قصد دارید یک طراح وب برای ساخت سایت خود استخدام کنید، بنویسید چه سؤالاتی از او خواهید داشت. متخصصان طراح وب در مجموعهی مشکات وب به سؤالهای شما پاسخ خواهند داد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید | آیدی ما : meshkat.web