کدام طراحی سایت بهتر است؟- آشنایی با ۷ مورد از محبوبترینها
وقتی در آغاز راه یادگیری و آگاهی یافتن دربارهی برنامه نویسی و طراحی سایت باشید سؤالات زیادی مطرح است. سؤالاتی مانند این که اصلاً چرا سایت طراحی کنیم؟ تا طراحی وب سایت با کدام زبان بهتر است؟ کافی است کمی در مقالات پیشین وبلاگ مشکات وب جستوجو کنید تا پاسخ این دو سؤال را یعنی این که اصلاً چرا سایت طراحی کنیم؟ تا طراحی وب سایت با کدام زبان بهتر است؟ در چندین مقاله دادهایم. در کنار این دو سؤال که چرا سایت طراحی کنیم؟ تا طراحی وب سایت با کدام زبان بهتر است؟ یک سؤال دیگر نیز به دفعات تکرار میشود و آن سؤال این است که کدام طراحی سایت بهتر است؟ شاید در نگاه اول سؤال «کدام طراحی سایت بهتر است؟» به نظر گنگ و یا حتی بیمعنا برسد، اما ما قصد داریم در این مقاله بگوییم که کدام طراحی سایت بهتر است و چند مورد از همین بهترینها را با شما در میان گذاریم. اگر دوست دارید بدانید
کدام طراحی سایت بهتر است در ادامهی این مقاله هم همراه ما بمانید.
برای هر نیازی کدام طراحی سایت بهتر است؟
برای سایت های شرکتی و پورتفولیو:
اگر بخواهید بدانید برای طراحی سایت شرکتها و پورتفولیوها (نمونه کارها) کدام طراحی سایت بهتر است، پاسخ چیزی جز طراحی مینیمالیستی نیست. در این سبک از طراحی سایت مهمترین قواعد سادگی، فضای سفید زیاد، تمرکز بر محتوا و استفاده از کمترین عناصر گرافیکی است. رنگهایی که در طراحی مینیمالیستی به کار میروند محدود، ساده و ملایم هستند و فونت نیز بر اساس قابلیت خوانایی بالا انتخاب میشود. با پیروی از این نکات در نهایت سایت شما تمیز و خلوت دیده میشود و در عین حال به مخاطب احساس روبهرو شدن با یک شرکت یا فرد حرفهای میدهد. سه سایت GitHub ، Unsplash و Behance از مهمترین نمونههای طراحی سایت مینیمالیستی هستند.
برای سایت های خبری و فروشگاه های آنلاین:
این که بسیاری از افراد و کسبوکارها در فکر طراحی سایت فروشگاهی هستند عجیب نیست. اما شاید جالب باشد که بدانید تعداد زیادی از افراد هم به دنبال راه انداختن سایت خبری هستند. طبعاً این افراد هم میخواهند بدانند برای مقاصد آنها کدام طراحی سایت بهتر است؟ در چنین مواردی بهترین انتخاب طراحی واکنش گرا یا طراحی ریسپانسیو است. همانطور که احتمالاً میدانید، مهمترین ویژگی چنین سایتی نمایش بهینه سایت در تمام دستگاهها با هر اندازه از صفحه نمایش است. در طراحی واکنش گرا تنظیم اندازه و چگونگی چینش عناصر سایت متناسب با اندازهی صفحه نمایش و خودکار انجام میشود. استفاده از دو تکنیک Grid و Flexbox در CSS از متداولترین روشهای اجراء این نوع طراحی است. خوب است بدانید که طراحی واکنش گرا در سئو (SEO; Search Engine Optimization) نیز تأثیر مثبت بزرگی دارد چون موتورهای جستجو این سایتها را ترجیح میدهند. خوشبختانه سایتهای واکنش گرا و موفق بسیار فراواناند ولی از بین آنها میتوان به سایت Guardian و سایت Shopify اشاره کرد.
برای سایت های معرفی محصول و استارتاپها:
اگر قصد طراحی سایت برای یک استارتاپ یا معرفی محصولی ویژه دارید و سؤال کدام طراحی سایت بهتر است را دارید، پاسخ روشن است؛ طراحی سایت تک صفحه ای. این دسته از سایتها دو ویژگی برجسته و مهم دارند:
اول، پیمایش آنها آسان است
و دوم، تمام محتوا در یک صفحه نشان داده میشود
به این ترتیب اطلاعات کاملاً مستقیم و بدون هیچ پیچیدگی به مخاطب داده میشود. برای بهبود بخشیدن تجربه کاربری (UX; User Experience) در طراحی این سایتها از انیمیشن پارالاکس و جلوههای بصری جذاب استفاده میشود. این تدابیر کمک میکنند مخاطب زمان بیشتری را در سایت سپری کند. از بین انبوهی از سایتهای تک صفحه ای میتوان به سایت برند ETQ به عنوان یک نمونهی موفق اشاره کرد.
برای سایت های تبلیغاتی:
«برای طراحی سایت های تبلیغاتی کدام طراحی سایت بهتر است؟» نیز یکی از سؤالات پرتکرار این روزها است و جوابی ندارد به جز طراح تعالی یا interactive design. در طراحی تعاملی تلاش بر این است که با استفاده از انیمیشن و جلوههای بصری جذاب توجه بازدیدکنندگان سایت جلب شود. معمولاً برای طراحی این انیمیشنها از CSS یا JavaScript بهره میگیرند. اگر در فکر ساخت پورتفولیوهای خلاقانه و جذاب باشید هم میتوانید از این نوع طراحی استفاده کنید. سایتهای Google Earth، Spotify wrapped و NASA’s eyes سه نمونهی معروف طراحی تعاملی است.
برای سایتهای آموزشی و خدمات مشتریان:
برای سایتهای خدمات مشتریان، سایتهایی آموزشی و به طور کلی سایتهایی که تمرکز بر کاربر است، کدام طراحی سایت بهتر است؟ بدون شک User centerd design. در این سبک از طراحی سایت تکیه بر سه ویژگی اصلی است؛ ویژگی اول توجه بسیار زیاد به تجربه کاربری (UX; User Experience)، ویژگی دوم ناوبری آسان و ویژگی سوم دسترسی ساده به اطلاعات. هدف این دسته از سایتها پیش از هر چیز برآورده ساختن نیازهای کاربران و جلب رضایت آنها است. سایتهای Google، Duolingo و Amazon را میتوان از بهترینهای این سبک طراحی سایت به شمار آورد.
برای سایتهای عکاسی و مد:
اگر کنجکاو شدهاید بدانید برایی طراحی کردن سایتهای عکاسی و مد کدام طراحی سایت بهتر است، در پاسخ خواهیم گفت Strong Visual Design یا طراحی بصری قوی. در این نوع از طراحی سایت هم تمرکز بر جلب توجه بازدیدکنندگان است و برای این کار از گرافیکها و تصاویری با کیفیت بالا استفاده میشود. استفاده از رنگهای جذاب و چیدمانهای خلاقانه هم نقشی برجسته در طراحی بصری قوی دارد و بازدیدکنندگان سایت را به تعامل بیشتر با سایت وادار میکند. از بهترین نمونههای این سبک راحتی میتوان به سایتهای National Geographic, Beats by Dre و Nike اشاره کرد.
برای سایتهای تکنولوژی و استارتاپها:
رشد استارتاپها و بیشتر شدن هر روزهی تعداد آنها یکی از حقایق زندگی امروز ما چه در ایران و چه در جهان است. طبیعی است که صاحبان این تعداد فراوان استارتاپ این باشد که برای یک استارتاپ کدام طراحی سایت بهتر است؟ اگر میخواهید برای استارتاپ خود یک وب سایت راه بیاندازید یا به فکر داشتن یک سایت تکنولوژی افتادهاید، بهتر است طراحی مدرن را انتخاب کنید. در طراحی مدرن سایت توجه به چند نکته اهمیت ویژه دارد. اولین نکته انتخاب یک پالت رنگی روشن و ترجیحاً خنثی است. دومین نکته در نظر گرفتن یک فونت مدرن و متناسب با کلیت مدرن طراحی وب سایت است. سومین ویژگی نیز داشتن چیدمان شبکهای (Grid Layout) است. ترکیب این ویژگیها در کنار هم به سایت تکونولوژیک یا سایت استارتاپ و حتی کسبوکار نوپای شما ظاهری تازه و بهروز میبخشد و در عین حال ساده و شیک است. از دیگر عناصری که معمولاً در طراحی سایت مدرن به کار گرفته میشوند میتوان به طراحی مسطح (Flat Design) و عناصر طراحی مینیمالیستی اشاره کرد. سایتهای Apple، Dropbox و Airbnb از بهترین نمونههای طراحی مدرن هستند.
اینستاگرام ما را دنبال کنید. : meshkat.web@